Domeniul major de interventie 3.3 „Imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta”licitatie inchisa.jpgObiectivul specific al acestui domeniu major de interventie il reprezinta imbunatatirea capacitatii de raspuns in situatii de urgenta la nivelul fiecarei regiuni de dezvoltare prin reducerea timpului de interventie pentru acordarea primului ajutor calificat si pentru interventii in situatii de urgenta.

 

Programul Operational Regional va sustine atingerea obiectivelor strategice ale domeniului situatiilor de urgenta prin investitii in achizitionarea de echipamente specifice, atat pentru dezvoltarea celor 8 baze operationale regionale care vor inlesni interventii integrate in caz de dezastre sau accidente (rutiere, etc.), cat si pentru imbunatatirea dotarii bazelor judetene existente, in functie de specificul diferitelor zone  (expuse cutremurelor, inundatiilor, eroziunii).

 

Este de asteptat ca imbunatatirea dotarilor cu echipamente, sa conduca la cresterea gradului de siguranta a populatiei si la primirea ajutorului de urgenta calificat intr-un timp mai scurt.

 

Categorii de beneficiari eligibili:

- Asociatii de Dezvoltare Intercomunitara constituite conform prevederilor Legii nr. 215/ 200, cu modificarile si completarile ulterioare.

La nivelul regiunii Nord-Est prin asocierea celor 6 judete componente s-a format Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara „EURONEST” cu sediul in Iasi (B-dul Stefan cel Mare si Sfant nr.69, jud. Iasi. – in incinta Consiliului Judetean Iasi). Aceasta este singurul solicitant eligibil pentru acest domeniu de interventie.

 

Alocarea financiara orientativa la nivelul Regiunii Nord-Est pentru acest Domeniu de Interventie este de 16,24 milioane Euro.

 

Cererea deschisa de proiecte pentru domeniul major de interventie 3.3 a fost lansata pe data de 31 octombrie 2007.

 

04.02.2015 -Instructiunile AM POR nr. 127 si 128 privind procesul de evaluare, selectie si contractare in cadrul POR 2007 – 2013